Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

Bedrijven besparen op kantoorruimte
15 juni 2010, 11:00 | BNR.nl

Zwaar weer op komst voor de vastgoedmarkt. Veel bedrijven willen gaan besparen door het aantal gehuurde kantoren terugdringen. Ook zijn veel bedrijven van plan opnieuw te onderhandelen over hun bestaande huurcontracten. Dat zegt onderzoeksbureau Deloitte na onderzoek onder een groot aantal CFO's. Daar komt geen positief beeld uit, zegt Bart Hoevers van Deloitte. Deloitte verwacht meer leegstand en lagere huren. Een negatief effect op de waarde van het vastgoed is onvermijdelijk.

37 procent van de ondervraagde CFO's denkt vooral aan het terugdringen van het aantal gehuurde vierkante meters, 29 procent aan heronderhandelen over bestaande huurcontracten. Daarnaast denken ze aan duurzaamheid (28%) en ‘het nieuwe werken’ (24%), dat dankzij nieuwe technologie, nieuwe werkplekconcepten en HR-instrumenten moet leiden tot minder kantoorruimte. Volgens Deloitte moet de vastgoedsector zich richten op het 'verduurzamen' van de vastgoedvoorraad. Steeds meer bedrijven letten op de ecologische aspecten van hun huisvesting.

WIAR | Workplace Performance heeft al vele eindgebruikers op het raakvlak van organisatie en huisvesting begeleidt bij het ontwikkelen van een duurzame werkplekstrategie. Dit is altijd maatwerk, maar als u voor een verandering met uw organisatie staat, willen wij graag met u meedenken hoe u duurzaamheid en het nieuwe werken voor u kunt laten werken. info@wiar.nl
© copyright WIAR | Workplace Performance