Workplace Performance

"Everybody deserves an Inspiring Workplace"

578+
Projecten
24 jaar
Ervaring
48650
Werkplekken

Een duurzame oplossing met prestatie verbeteringen voor je werkruimte

WIAR | Workplace Performance is een onafhankelijk advies- en managementbureau dat opereert op het raakvlak van organisatie- & huisvestingsveranderingen. Als uw organisatie verandert en u overweegt om tevens de werkomgeving hierop aan te passen (verbouwen, verhuizen of nieuwbouw) dan kunnen wij door middel van advies en management uw organisatie- en huisvestingsverandervraagstuk vertalen naar effectieve oplossingen.

Een werkplek - de plaats waar arbeid verricht wordt - wordt in de toekomst een abstracter begrip. Wordt vandaag de dag een werkplek vooral geassocieerd met een bureau in een kantoorruimte… in de toekomst kan de plaats waar arbeid verricht wordt heel divers zijn. Het is dus belangrijk om een goede definitie van een ‘werkplek’ en van ‘prestatie’ te hanteren.

Missie WIAR

Everybody deserves an Inspiring Workplace

Voor het nastreven van een optimale ‘arbeidsbalans’ is het niet perse noodzakelijk om voor elke werkplek variabele het ultiem haalbare te realiseren. De balans van het geheel (mens, werk en werkomgeving) is belangrijker. De puzzelstukjes moeten passen, de grootte van de puzzel doet er niet toe. Hiervoor is diepgaande kennis van deze variabelen wel noodzakelijk. Welke soorten arbeid zijn te onderscheiden? Welke invloeden hebben omgevingsfactoren en omstandigheden als licht, geluid, texturen en ergonomie? Wat is inspirerend en wat leid af? Hoe werkt de fysieke werkomgeving voor multidisciplinaire teams, waarbij er meerdere belevingen zijn?

Met kennis van deze werkplek variabelen kan gezocht worden naar de ideale balans voor de gegeven situatie. Wat uiteindelijk leidt tot het ontwerpen, realiseren  en onderhouden van de meest gerede oplossingen. Oplossingen die tot een ideale arbeidsbalans leiden. Het is onze missie om voor elke klant de ideale balans te zoeken en te realiseren welke leidt tot aanzienlijk hogere prestaties op de werkplek, ofwel Workplace Performance.

Visie Workplace Performance

Arbeid bestaat in de toekomst steeds minder uit productie-processen. Communicatieve, creatieve en sociale vaardigheden worden belangrijker dan ambachtelijke vaardigheden. Hoewel deze laatste (hard skills) zeker zullen blijven bestaan. Om te presteren in soft-skills is een ander arbeidsritme en een andere privé-werk-balans noodzakelijk. Dat betekent een diversiteit aan combinaties van arbeid, tijdstip en omstandigheden. Daarbij is het aannemelijk dat medewerkers steeds vaker flexibel voor meer dan één werkgever zullen werken. Dat betekent extra variabelen voor het creëren van de ideale werkomgeving. 

De wereld van ‘Workplace Performance’ zal in de toekomst draaien om de dynamische balans tussen variabelen als soort arbeid, tijdstip, plaats, omstandigheden, rendement, voldoening en zingeving. Hoe beter de balans, hoe hoger de prestatie op de werkplek.

Dit willen wij bewerkstelligen door middel van waardecreatie, innovatie en focus op de behoeften van onze klanten, medewerkers, partners en de gemeenschappen, waarin wij actief zijn door hun verwachtingen te overtreffen.

Het WIAR Team heeft samen 40+ jaar ervaring

Robert Witvliet

Strategisch huisvestingsadviseur

Visie & Conceptontwikkeling

André Roessen

Project- & Contract Manager

Inkoop & Realisatie

25+ specialisten

Specialisten netwerk oa.

Architectuur, Bouwkunde en Techniek

Totaal Concept

“Het gaat erom dat een bedrijf als WIAR het vermogen heeft om een beeld te schetsen van de toekomst: over hoe het ook anders kan. Hun totaal-concept sprak ons enorm aan”.

Henk Loos

COO Nucletron

Integriteit

“Het zijn integere jongens”

Drs. Richard Laan

Manager Finance, ICT and Sales Support

Doorgronden

“Prima gasten, ze snappen het en 

duiken er echt in”

Jan Pieter de Ruiter

Directeur AXOFT IT & Telecom

Bezieling

“Beide oprichters zijn echt bezielde vakmensen”

Ab Spaan

Manager PAX

Transparant

“Transparent costs and insights to all the information is very important to us. WIAR is a trustworthy and reliable partner”

Mrs. Hong Mei

Manager Sinochem Group

Full Service

“To expand our business we had to setup new offices in Rotterdam and Brussels. WIAR is contracted by our Head Office for the design and execution of these new offices. The process was managed by us from Norway and they provided full service from beginning to delivery.”

Mr. Jan Inge Hustveit

Principal Consultant Statoil ASA

Bekijk onze Workplace Performance Projecten

De voordelen van WIAR op een rij

  • Het creëren van een inspirerende werkomgeving (HPO - High Performance Workplace);
  • Het verlagen van de huisvestingskosten (TCO - Total Cost of Ownership);
  • Flexibilisering van de organisatie (HNW 3.0 - Het Nieuwe Werken);
  • Efficiënt en effectief ruimtegebruik;
  • Nieuw elan, imago & identiteit;
  • CSV, MVO, Duurzaamheid & Innovatie (Economic & Environmental Performance);
  • Het begeleiden van organisaties naar Workplace Performance & significante resultaten.

Kantoorprestaties verbeteren doe je met WIAR

Werkplekstrategie

Welke werkplekstrategie past het beste bij mijn organisatie?

Werkplekontwerp

Welk interieurontwerp past het beste bij mijn organisatie?

Werkplekrealisatie

Welke werkplek realisatie past het beste bij mijn organisatie?

Werkplekbeheer

Welk werkplekbeheer past het beste bij mijn organisatie?

arrow_drop_up arrow_drop_down