Werkplekstrategie 

Fit for the Future

in de praktijk

Visie naar Strategie

Scenario's & besluitvorming

Team van specialisten

Design als ontwikkelproces

Contract management

Geen onnodige risico's nemen

Strategische keuzes maken

Voor het nastreven van een optimale ā€˜arbeidsbalansā€™ is het niet perse noodzakelijk om voor elke werkplek variabele het ultiem haalbare te realiseren. De balans van het geheel (mens, werk en werkomgeving) is belangrijker. De puzzelstukjes moeten passen, de grootte van de puzzel doet er niet toe.

Hiervoor is diepgaande kennis van deze variabelen wel noodzakelijk. Welke soorten arbeid zijn te onderscheiden? Welke invloeden hebben omgevingsfactoren en omstandigheden als licht, geluid, texturen en ergonomie? Wat is inspirerend en wat leid af? Hoe werkt de fysieke werkomgeving voor multidisciplinaire teams, waarbij er meerdere belevingen zijn?

Met kennis van deze werkplek variabelen kan gezocht worden naar de ideale balans voor de gegeven situatie. Wat uiteindelijk leidt tot het ontwerpen, realiseren  en onderhouden van de meest gerede oplossingen. Oplossingen die tot een ideale arbeidsbalans leiden. Het is onze missie om voor elke klant de ideale balans te zoeken en te realiseren welke leidt tot hogere prestaties op de werkplek, ofwel Workplace Performance


      Everybody deserves an Inspiring Workplace     


Tevreden medewerkers

Medewerkerstevredenheid heeft met vele aspecten te maken en een goede werkomgeving speelt een grote rol in het werven, boeien en binden van talentvolle medewerkers. De belangrijkste aspecten in de werkomgeving betreffen vaak de mate waarin de verschillende eigen werkzaamheden goed en ongestoord kunnen worden verricht. Het gaat vaak ook over voldoende capaciteit en kwaliteit van arbo-conforme werkplekken, het comfort en de individuele regelbaarheid van het binnenklimaat en goede akoestiek ter voorkoming van verstoringen. Verder heeft een werkomgeving met een prettige sfeer en een natuurlijke warme uitstraling een grote bijdrage in het welbevinden van de medewerkers. Uiteraard scoort lekkere koffie ook altijd erg hoog in de online werkplek surveys. Een organisatiegerichte werkomgeving is een belangrijk HR-instrument om randvoorwaarden te creƫren voor een vitale lerende organisatie.

Kantoorinnovatie

Performance verbeteren

De begroting van kennisintensieve kantoorhoudende bedrijven bestaat voor 60-80% uit loonkosten van de medewerkers terwijl de overall huisvestingskosten vaak zo rond de 3-5% bedragen van de begroting.

De impact van een verkeerde bezuiniging op huisvesting, services en middelen vertaalt zich onevenredig door in de performance van uw teams.

De facilitaire euro kan slechts eenmaal worden uitgegeven, maar de praktijk laat zien dat het maken van gerichte strategische keuzes voor de werkomgeving randvoorwaarden creĆ«ert voor medewerkers om lekker te kunnen werken (concentreren, samenwerken, overleggen, groeien en leren) en zo bijzondere resultaten en aanzienlijke performance verbeteringen te realiseren.  

Imago & Identiteit

Huisvesting is een permanent visitekaartje en een fysieke uiting van uw imago voor uw klanten. Zowel het kantoorpand als het interieur straalt het imago van uw merk krachtig uit.  Daarnaast straalt ook de inrichting van de werkomgeving de identiteit van de organisatie uit, waardoor medewerkers zich thuis zullen voelen op de werkplek. Consistentie is het toverwoord, waardoor uw huisvesting ongemerkt continu uw succesverhaal krachtig doorvertelt.

 • Versterkt het imago naar de buitenwereld
 • Identiteit ondersteunt de bedrijfscultuur en merkwaarden
 • Ademt een warme menselijke werksfeer met natuurlijke materialen
 • Look & Feel past heel bewust bij de ontwikkeling van de organisatie

Soepele workflow

De logistieke  ondersteuning van de werkprocessen van uw teams vraagt om een goede analyse van de diversiteit aan activiteiten en de bijbehorende ondersteunende faciliteiten om goed te kunnen:

 • Concentreren
 • Samenwerken
 • Overleggen
 • Ontmoeten
 • Ontspannen

Waarom kiezen kantoorhoudende bedrijven voor WIAR?

Sinds 2005 heeft WIAR Workplace Performance een grote hoeveelheid bedrijven begeleidt met de meest uiteenlopende huisvestingsvraagstukken. Dit zijn zowel gerenommeerde beursgenoteerde multinationals, MKB+, maar ook  goede doelen. 


Onze klanten waarderen de WIAR methode:

 • 100% onafhankelijk advies
 • Creatieve maatwerk oplossingen 
 • Volledig transparante manier van samenwerken
 • Maximale inkoopkracht door meervoudige aanbestedingen
 • Full service Design & Build aanpak
 • Garantie op de realisatie (vaste prijs, kwaliteit en planning)  
Totaal Concept

ā€˜Het gaat erom dat een bedrijf als WIAR het vermogen heeft om een beeld te schetsen van de toekomst: over hoe het ook anders kan.


Hun totaal-concept sprak ons enorm aan.

Henk Loos

COO Nucletron

Transparant

ā€œTransparant costs and insights to all the information is very important to us.


WIAR is a trustworthy and reliable partnerā€

Mrs. Hong Mei 

Sinochem

Atlantic Resources

Full Service
"To expand our business we had to setup an office in Rotterdam and Brussels. WIAR was contracted by our head office for the design and execution of these new offices. The process was managed by us from Norway and they provided full service from beginning to end"
Jan Inge Hustveit

Principe Consultant

Statoil ASA

Snel & Succesvol

"Cultuurverandering en implementatie van nieuwe werk-processen had niet zo snel en succesvol kunnen zijn zonder de fysieke transformatie van de werkomgeving op hetzelfde moment."

Trudy Zonneveld

General Manager

USG People Nederland

Strategie ontwikkeling

Iedere organisatie is uniek en vraagt een integrale waarderende benadering vanuit de huidige situatie naar de gewenste bestemming. Een goede werkplekstrategie bestaat uit een bestemming (Visie, Markt, Missie) en een route om daar te komen (Dromen, Plannen, Acties en het Nu).

Medewerker perspectief

Medewerkers centraal stellen

Klant perspectief

Klanttevredenheid verhogen

Marketing

Huisvesting als imagodrager en marketinginstrument

Opbrengsten verhogen

Productiviteit verbeteren

Imago & identiteit

Merk & reputatie

Werk perspectief

Samenwerken en kennis delen

Interne werkprocessen

Flexibiliteit & wendbaarheid

Proces flows

Nieuwe manieren van werken

Financieel perspectief 

Total Costs of Performance

Kostenreductie

Investeringen & Exploitatie

Werkomgeving

Diversiteit & EfficiĆ«nt ruimtegebruik 

Organisatie ontwikkeling

Werkplek transformatie als facilitator van organisatieverandering

De voordelen van een goede werkplekstrategie

Maatwerk kantoor werkplekomgeving gericht op:

 • Toekomstvisie en ontwikkeling van de organisatie
 • Inspirerende werkomgeving waar mensen graag zijn en werken
 • Corporate image en identiteit 
 • Goede procesflow, logistiek en voldoende ruimte voor diverse functies
 • Diversiteit werkzones (ontmoeten, samenwerken, communiceren en concentreren)
 • Duurzaam & milieubewust
 • Passende investering & exploitatiekosten

Benieuwd wat een goede werkplekstrategie voor jou kan betekenen?

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?

De fysieke werkomgeving is altijd maatwerk en geeft onder de juiste omstandigheden randvoorwaarden voor samenwerken, interactie en excellente prestaties. 

Contract Management Garantie

Wij garanderen met de Design/Build formule dat uw project voor een vaste prijs, op tijd Ć©n conform overeengekomen kwaliteit naar tevredenheid wordt opgeleverd.