Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

Verhuizing SOS-Kinderdorpen
Bron: Jaarverslag 2009 - SOS-Kinderdorpen

Verhuizing

Een belangrijke beslissing in 2009 was de verhuizing van het kantoor in Amsterdam. In onze vorige kantoorruimtewas het al geruime tijd te krap geworden. De organisatie was in de afgelopen acht jaar gegroeid als ook het aantal personeelsleden, maar we zaten nog steeds in dezelfde ruimte. Door creatief met de ruimte om te gaan, hebben we tijd kunnen rekken, maar in 2008 werd geconstateerd dat het niet langer meer ging.

Uiteraard was het belangrijk om een oplossing voor het ruimtegebrek te kiezen die zo min mogelijk kosten met zich zou meebrengen. Aangezien we een uitstekende overeenkomst met de Maarssen Groep konden sluiten voor de huur van een betere ruimte, bleek verhuizen goedkoper dan blijven. We hebben er veel meer meters bij gekregen terwijl we minder huur betalen dan voorheen. In dit proces werden we volledig bijgestaan door WIAR Real Estate Solutions, een adviesbureau op het gebied van huisvesting dat dit grotendeels gesponsord voor ons deed. WIAR hielp ons bij het definiëren van onze wensen en eisen, het zoeken van een geschikte locatie, het zoeken van sponsoren die konden bijdragen aan de verhuizing en het zo efficiënt en duurzaam mogelijk inrichten van de kantoorruimte (een interview met Robert Witvliet van WIAR is te lezen op pagina 78). Samen met hen zijn we vervolgens op zoek gegaan naar partners om zoveel mogelijk van alle benodigdheden gedoneerd te krijgen.
Er was een groot aantal leveranciers en bedrijven dat ons gratis of tegen kostprijs wilde helpen. Zo kregen we de vloerbedekking gratis. En werden tweedehands bureaus gedoneerd. In totaal is 181.000 euro gesponsord. Het was fantastisch om te zien dat iedereen onze organisatie een warm hart toedraagt.

Vooral de inzet van WIAR was onmisbaar en wij danken hen dan ook voor hun waardevolle hulp en expertise.

Klik op onderstaande link voor het interview met Robert Witvliet:

Download pdf »
Wiar afbeelding
© copyright WIAR | Workplace Performance