Office Hubs stationslocaties
Fit for the Future
ing. Robert Witvliet MSc MC
Fit for the Future
09/22/2023

Stationslocaties: de nieuwe hotspot voor zakelijke dienstverlening

09/22/2023

De tijd is voorbij dat stationslocaties slechts een logistiek knooppunt waren. In de grotere stadscentra van Nederland transformeren ze zich in hoog tempo tot multifunctionele woon- en werkomgevingen. Deze ontwikkeling biedt kansen voor ondernemingen die flexibel willen opereren, efficiënter willen werken en mensen met elkaar in contact willen brengen.


Kansen en mogelijkheden

Wonen, werken en recreëren op een en dezelfde locatie spreekt enorm aan. Kantoren op stationslocaties hebben hier een aantal absolute pluspunten. Ze zijn goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen, liggen vaak in of bij het centrum en bieden een breed scala aan voorzieningen.

  • Goede bereikbaarheid: Kantoren op stationslocaties zijn goed bereikbaar met de trein, bus, metro, tram of auto. Dit maakt ze aantrekkelijk voor werknemers die met het openbaar vervoer of de auto komen.
  • Ligging in het centrum: Kantoren op stationslocaties liggen vaak in of bij het centrum van de stad. Dit maakt ze aantrekkelijk voor werknemers die dicht bij winkels, restaurants en andere voorzieningen willen wonen en werken.
  • Breed scala aan voorzieningen: Kantoren op stationslocaties bieden vaak een breed scala aan voorzieningen, zoals vergaderruimtes, lounges en restaurants. Dit maakt ze een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en recreëren.

Inspirerend en efficiënt

Kantoren op stationslocaties zijn inspirerende leefomgevingen geworden. Ontmoeten, vergaderen, werken en ontspannen gaan er moeiteloos samen. De nieuwe locaties lenen zich bij uitstek voor flexibel werken.

  • Inspirerend: Kantoren op stationslocaties zijn vaak ontworpen door bekende architecten. Dit zorgt voor een inspirerende en moderne werkomgeving.
  • Efficiënt: Kantoren op stationslocaties zijn vaak ontworpen met een focus op flexibiliteit. Dit maakt ze geschikt voor verschillende werkstijlen en -processen.

De goede bereikbaarheid van stationslocaties draagt bij aan de duurzaamheid van bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen, gemiddeld 20% minder COâ‚‚ uitstoten dan werknemers die met de auto reizen.

De toegevoegde waarde van WIAR:

WIAR | Workplace Performance is een onafhankelijk adviesbureau dat opereert op het raakvlak van organisatie en huisvesting. Het bureau helpt ondernemingen om de juiste werkplek te vinden die aansluit bij hun behoeften.

  • Advies: WIAR biedt onafhankelijk advies over de strategie, het ontwerp en de implementatie van werkplekken.
  • Realisatie: WIAR kan werkplekken realiseren, zowel nieuwbouw als renovatie.
  • Beheer: WIAR kan werkplekken beheren, zowel operationeel als financieel.

Wilt u meer weten over de kansen en mogelijkheden voor uw onderneming met kantoorhuisvesting op een stationslocatie? 

Neem dan vrijblijvend contact op met WIAR | Workplace Performance.

Categorieën