Projectdetails

ProjectomschrijvingHerhuisvesting DVB Bank SE - WTC Schiphol Offices
OpdrachtgeverDVB Bank SE
Rol WIAROntwerp, advies & project- & contract management
PeriodeQ2 2013 - Q2 2014
Omvang1.600m2 vvo
ArchitectWIAR Design & Concepts
Project fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoDVB Bank heeft jarenlang kantoor gehouden in een karakteristiek monumentaal pand aan de Veerhaven, Parklaan 2 te Rotterdam. Om beter
aan te sluiten op het wereldwijde netwerk van kantoren heeft DVB Bank besloten een nieuw kantoor te betrekken in het World Trade Center te
Schiphol. Voor deze klant hebben we zowel de planvorming, inkoop en realisatie van van de inspirerende werkomgeving van a tot z verzorgd.

UITDAGING
Een Hub-office creëren, waarin de communicatie tussen afdelingen verbeteren waarbij er voldoende ruimte is om te overleggen en geconcerteerd te werken.

AANPAK
Wij zijn met DVB Bank een samenwerkingsproces aangegaan om met het management en de klankbordgroep een passende nieuwe werkomgeving te creëren. Onze (interieur)architecten hebben de klant kunnen verrassen met fotorealistische 3D renderingen en animaties. Hiermee maken we het eindresultaat vroegtijdig in het proces zichtbaar, waarmee draagvlak voor de benodigde besluitvorming per fase van grof naar fijn wordt gefaciliteerd.

Het werkplekconcept is gebaseed op de schakeling van werkzones voor gespecialiseerde teams van maximaal vier personen. Deze sta-zit werk plekken zijn voorzien van voldoende ruimte voor informeel overleg. Door de werkzone in te richten met dit werkplekconcept kunnen de 90 medewerkers op 1.600m2 vvo efficiënt worden gehuisvest en voelt het niet aan als een grote open kantoortuin. De algemene voorzieningen zoals copy- en koffiecorners, concentratie- en overlegruimtes zijn gecentreerd in een brede middenzone. De werkplekken zijn aan de raamzijde gesitueerd.

Op elke verdieping is een faciliteitencorner geplaatst, waarin de gezamelijke voorzieningen zich bevinden. Op deze manier is de middenzone een functionele en prettige ontmoetingszone geworden. Transparantie, openheid en akoestiek zijn belangrijke speerpunten in het interieurontwerp. Door geluidswerend glas en warme akoestische materialen toe te passen zijn hebben we de verwachtingen van de klant overtroffen.

RESULTAAT
Het ontwerp is licht, strak, modern en straalt rust uit. Ook dit project is op tijd en binnen budget opgeleverd.
Het resultaat is een ‘high performance’ werkomgeving, waarin medewerkers maximaal kunnen samenwerken en presteren.
© copyright WIAR | Workplace Performance