Projectdetails

ProjectomschrijvingUpgrade van de huidige huisvesting
OpdrachtgeverStichting Terre des Hommes
Rol WIAROntwerp, advies & project management, contract management
PeriodeQ4 2011 – Q3 2012
Omvangca. 1.100m2 vvo
ArchitectWIAR Design & Concepts
Project fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoWIAR Workplace Performance heeft als sponsor van Terre des Hommes de uitdaging aangenomen om met zo min mogelijk middelen een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Een nieuwe werkomgeving voorzien van nieuw tapijt , fris schilderwerk met rode accenten en akoestische plafond voorzien van energiezuinige verlichting is het grootste deel van het beoogde eindresultaat behaald. Een prettig, functioneel en basic interieur, passend bij het imago en de huisstijl van Terre des Hommes.

De aanpassingen als het verwijderen van wanden hebben bijgedragen aan de visuele openheid, maar ook aan verbetering van de samenwerking tussen de afdelingen en medewerkers onderling. Op de begane grond is ‘de huiskamer’ gesitueerd, deze gezellige ruimte doet dienst als ontvangst-, vergader-, presentatie- en expositieruimte, kortom een breed inzetbare ruimte, welke direct bij binnenkomst duidelijk maakt wie Terre des Hommes is en wat zij doen.

Wat zegt de klant over het project?
Het interieur van het kantoor van Terre des Hommes was na 12 jaar beduidend toe aan een vernieuwing. Onze wens was dat onze werkomgeving onze aanpak zou uitstralen. De inrichting moest ons een functionele basis verschaffen, zodat wij op volle kracht onze doelstelling zouden kunnen nastreven; met passie en vasthoudendheid. Het resultaat is er naar! Na een goede inventarisatie van onze behoeften, heeft WiAr, ondanks ons beperkt budget het pand omgetoverd in een zeer efficiënt en fris kantoor. WiAr heeft zich waargemaakt bij het bieden van structuur en coördinatie met duidelijke overzichten van activiteiten en budget en goede planningen voor meerdere interne verhuizingen.

Het “slechten van muren tussen de afdelingen” door middel van de inrichting stond ook hoog op ons verlanglijstje. Daar is WiAr zeker in geslaagd. Het pand is zeer praktisch ingericht en de medewerkers van Terre des Hommes voelen zich als een vis in het water. Veel bezoekers laten zich nu uit over hun waardering voor het pand. Ook hebben wij via WiAr ons netwerk vergroot en heeft WiAr daar waar mogelijk gezorgd voor scherpe prijzen bij aannemers.

Wij zijn zeer tevreden over WiAr en raden het team van Robert Witvliet aan iedereen aan!

Met vriendelijke groet,
Albert Jaap van Santbrink
Directeur

‘Kinderhulporganisatie Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Met projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en zelfstandigheid maken we kansarme kinderen weer kansrijk. Terre des Hommes steunt in vier regio’s ruim 250 projecten die worden bedacht, opgezet én uitgevoerd door de lokale projectpartners. De projecten sluiten nauw aan bij de problemen van de lokale bevolking. Daarnaast voert Terre des Hommes nationaal én internationaal campagne voor kinderrechten, zoals die in 1989 zijn vastgelegd in het VN Kinderrechtenverdrag.’

www.terredeshommes.nl

Terre des Hommes besteedt zo veel mogelijk van haar middelen - welke vooral bestaan uit bijdragen van particuliere donateurs - aan bovengenoemde projecten. Hierdoor is aan het hoofdkantoor en de inrichting daarvan in de afgelopen jaren weinig besteed, wat resulteerde in een flink verouderd kantoor. Hoewel de goede sfeer niet werd beïnvloed door de bestaande inrichting zag huidig directeur Albert Jaap van Santbrink wel in dat deze hard aan een goede opfrisbeurt toe was.

Dankzij de sponsorbijdragen van o.a. WIAR Workplace Performance, Boksman Bouwbedrijf B.V., Vloerenbedrijf Hanic b.v., Copaa Afbouwsystemen BV, Inofec Kantoormeubelen, Complex E-techniek B.V., Verkaart Groep BV, BBM Schoonmaakdiensten, Prinsheerlijke Zit Schiedam, Ton Wooning Kantoormeubelen, Multi Ratio B.V. en Passies Internationale Verhuisbedrijven B.V. kunnen de medewerkers van Terre des Hommes in hun ‘nieuwe’ en frisse kantoor weer optimaal werken aan het bestrijden van kinderuitbuiting in ontwikkelingslanden.
© copyright WIAR | Workplace Performance