Projectdetails

ProjectomschrijvingHerhuisvesting naar groter kantoor
OpdrachtgeverNobel Biocare Holding AG – Zurich (CH)
Rol WIARAdvies, ontwerp en visualisatie, project- en contract management
PeriodeQ1 & Q2 2011
Omvang750m2 vvo
ArchitectWIAR Design & Concepts
Project fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoNobel Biocare is een wereldleider op het gebied van tandheelkundige oplossingen en biedt tandheelkundige professionals state-of-the-art protheses en implantaten om het natuurlijke gebit te herstellen of te reconstrueren. Nobel Biocare stelt zich ten doel om op een veilige en innovatieve wijze de behandelingsduur te verminderen en de patiëntresultaten te verbeteren. Dit wordt bereikt door middel van goede samenwerkingsovereenkomsten met professionals en het voorzien in juiste begeleiding, trainingen en cursussen.

Wanneer Nobel Biocare uit haar oude huisvesting groeit, gaan zij op zoek, met hulp van onafhankelijk advies- en managementbureau WIAR I Workplace Performance naar een groter pand. Deze locatie moest gezocht te worden binnen een straal van 30 kilometer rond Utrecht en werd uiteindelijk gevonden in dezelfde straat.

Ook werd WIAR gevraagd de inrichting van het nieuwe pand te verzorgen.
Een belangrijke eis was dat de Corporate Identity van Nobel Biocare een aanzienlijk onderdeel dient te zijn van het ontwerp. Dit uit zich in het kleurgebruik en door toepassing van de zogenaamde ‘science sphere’ (een bepaalde figuur/afbeelding welke voor komt in het drukwerk) als basis voor de vloer; de werkgebieden worden voorzien van rood tapijt en het middengebied wordt uitgevoerd in een witte gietvloer met de vorm van de golfbeweging. Dit is goed terug te zien in de door WIAR gemaakte 3D visualisatie:



Verder moet de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en medewerkers bevorderd worden middels het toepassen van open afdelingen, maar ook door het creëren van een gezellige ruimte, waar men, voorzien van juiste en voldoende apparatuur, goed kan lunchen met zijn allen én met klanten en cursisten.

In het oude pand was niet echt sprake van een ontvangstruimte, in het nieuwe pand is meer ruimte beschikbaar voor een grootsere en uitgebreidere aanpak.
Er worden twee wachtzitjes gecreëerd, waarvan één in de centrale hal met zicht op grote schermen ten behoeve van promotiefilms en één op de kantoorvloer. In het pand zijn ook de eisen voor de trainingsruimte c.q. vergaderruimte (voorzien van functionele verrijdbare klaptafels), boardroom en goede opslag / archiefmogelijkheden prima en naar tevredenheid van Nobel ingepast.

www.nobelbiocare.com
© copyright WIAR | Workplace Performance