Projectdetails

ProjectomschrijvingTurn-key huisvestingsproject in de Prinsenhoftoren
OpdrachtgeverGMAC RFC / GMAC Financial Services / GMAC ResCap
Rol WIARAdvies- & total projectmanagement
Periode2004
Omvang1.200m2
ArchitectWIAR Design & concepts
Project fotoProject fotoProject fotoProject fotoProject fotoOp de bovenste verdieping van de Prinsenhoftoren is de toplocatie van GMAC RFC en GMAC Hypotheken op 21 juni 2004 in gebruik genomen. Na een inbouwtraject van 6 weken is een 1.200m2 maatpak voor GMAC gerealiseerd.

WIAR heeft dit project compleet begeleid en aanbesteed binnen de gestelde opleverdatum. De kracht van het turnkey projectmanagement is tot de volle 100% benut, zodat de verhuizing van het gehele kantoor in één weekend plaats kon vinden.

Ondanks de complete herlocatie van de organisatie zijn er nauwelijks improductieve uren gemaakt. Op vrijdag 18 juni werd om 14:00 uur de verhuizing ingezet en op maandagochtend kon men starten op de nieuwe werkplek.

De verdieping sluit, zowel op het technische als het esthetische vlak, aan op de wensen en uitstraling van de opdrachtgever. Daarnaast is de indeling van het 1200m2 grote kantoor berekend op de groei van de organisatie naar minimaal 60 medewerkers.

Gezien de vertrouwelijke informatie en de afhankelijkheid van data opslag is speciaal aandacht besteed aan de beveiliging, toegangscontrole en continuïteit van de serverruimte. Door een blusgasinstallatie, dubbele airconditioning en UPS opstelling, inclusief doormelding op alle systemen, toe te passen is de serverruimte zeer goed beveiligd en op de groei van de organisatie berekend.

“Mijn voordeel was hierbij dat alle afspraken via WIAR liepen en ik mijn dagelijkse werkzaamheden, ongestoord voort kon zetten. De planning, die ook door WIAR werd verzorgd, verliep tot de laatste dag uitstekend . We konden zonder problemen op de afgesproken datum verhuizen. Nu we het kantoor in gebruik hebben zijn mijn collega's tevreden over hoe het op papier efficiënt ingerichte kantoor in de praktijk functioneert."

Robert van den Berg - Directeur GMAC RFC Nederland BV
GMAC Financial Services werd in 1919 opgericht als de financiële tak van General Motors om de verkoop van eigen auto’s te stimuleren. Autodealers kregen financiering om een wagenpark aan te houden. Tegelijkertijd kon de consument geld lenen voor de aankoop van zo’n auto. Het aanbieden van autoverzekeringen vormde het startschot voor de ontwikkeling van één van de grootste financiële instellingen ter wereld.

GMAC Financial Services verstrekt sinds 1985 woninghypotheken op de Amerikaanse markt en hoort daar inmiddels bij de grotere hypotheekaanbieders van de Verenigde Staten. Sinds 2001 is GMAC Hypotheken als zelfstandige onderneming in Nederland actief.

GMAC Financial Services is een handelsnaam van GMAC LLC.

A Trusted Capital Partner
GMAC ResCap, a wholly owned subsidiary of GMAC Financial Services, is one of the world's largest and strongest financial services companies. We provide innovative capital solutions to businesses in a variety of vertical and geographic markets:

Mortgage—and home equity-related investment opportunities for institutional investors.
Credit for mortgage lenders and commercial borrowers.
Conduit services for mortgage lenders.

www.gmacrfc.com
© copyright WIAR | Workplace Performance