Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

WIAR | Green Key - Landelijke uitreiking Green Key op 26 maart 2009
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 maart a.s. in Huys Te Britten Noordduinen te Katwijk aan Zee. Wij ontvangen u graag tussen 10.30 uur en 11.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij ook ingaan op trends en ontwikkelingen die duurzaam ondernemen in de toeristische sector raken. Wij organiseren hiervoor een 4-tal informatieve workshops.

Workshop 1. Verlichting en doorlichting.
Workshopinleider: de heer Paul Schots, Philips Lighting.

Hoe “duurzaam” of energiezuinig is de verlichting van uw bedrijf? Over duurzaamheid in verlichting kan veel verteld worden. De trends en ontwikkelingen in verlichting gaan snel. Wat is de meest efficiënte verlichting? Halogeen of toch maar led-verlichting? Of oplossingsrichtingen waar u mogelijk nog niet van gehoord heeft. De heer Schots is specialist in verlichting bij Philips. Dit bedrijf heeft voor het midden- en kleinbedrijf ook een “verlichtings-scan” ontwikkeld. Deze scan is toegepast op één van de Green Key bedrijven. In deze workshop wordt ingegaan op trends en ontwikkelingen in verlichting en wordt voornoemde verlichtingsscan gepresenteerd.

Workshop 2. Hoe duurzaam zijn uw medewerkers?
Workshopinleiders: de heer Robert Witvliet en de heer M. Geerdink., WIAR Real Estate Solutions.

In deze workshop staan drie experts u te woord over de relatie duurzaamheid en ondernemen. Wat is nu eigenlijk duurzaamheid? Hierover is een brede uitleg mogelijk. En als u als ondernemer of manager duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, heeft uw personeel dat ook? Met andere woorden, hoe kunt u duurzaamheid borgen in uw onderneming? Bij duurzaam ondernemen staat toch altijd de mens (uw personeel) centraal. Simpele gedragsveranderingen kunnen al tot behoorlijke besparingen leiden. Hier is onderzoek naar gedaan en hiervoor zijn vele praktische tips. De specialisten van WIAR gaan hier uitgebreid op in.

Workshop 3. Duurzaam bouwen op Recreatiebedrijf Noordduinen.
Workshopinleider: de heer Ph. Kromhout en mevrouw Kieft, Recreatiebedrijf Noordduinen

Deze workshop is een excursie over het recreatiebedrijf Noordduinen waar Huys Te Britten zich bevindt. Dit bedrijf heeft in de laatste jaren een uitbreiding ondergaan waarbij duurzaam bouwen centraal stond. U bezoekt enkele bungalows en krijgt een rondleiding door het centrale voorzieningengebouw.

Workshop 4. Duurzame energie met kleine windturbines.
Workshopinleider: Vincent Wegener, donQi Urban Windmill

De ontwikkelingen in het decentraal opwekken van groene stroom gaan snel. Daarin speelt het opwekken van energie met behulp van de wind een steeds belangrijkere rol. Op 26 maart zal donQi een presentatie geven over de trends en ontwikkelingen van kleinschalige windmolens. Daarnaast zal donQi toelichten hoe ondernemers met deze ontikkelingen kunnen omgaan en daarmee ook hun doelstellingen kunnen halen in het kader van duurzaam ondernemen.

U kunt maximaal twee workshops bezoeken. Geeft u bij de aanmelding aan welke workshops u wenst te bezoeken.

Graag nodigen wij u uit zich aan te melden. Hiervoor staat op de site van de Stichting KMVK (www.kmvk.nl) een aanmeldformulier. Op dit formulier kunt u ook aankruisen welke workshops u wenst te bezoeken. Wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet. De inschrijving sluit op vrijdag 20 maart. Na aanmelding ontvangt u nog een bevestiging.

Graag tot ziens op 26 maart a.s. in Katwijk aan Zee!
Wiar afbeelding
© copyright WIAR | Workplace Performance