Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

Amsterdam RAI neemt `duurzaam` serieus
Gebaseerd op: Adformatie (Eventbijlage, 2-4-2009)

Amsterdam RAI maakt serieus werk van MVO. Eind 2007 werd Niseth van der Meulen aangetrokken als MVO-manager. Een jaar later staat Amsterdam RAI wereldwijd op de kaart als het duurzame beurs- en congresgebouw bij uitstek.

In 2008 werd de RAI als eerste Europese beurslocatie onderscheiden met de Green Globe, een internationaal duurzaamheidskenmerk voor de beursindustrie. Eind februari werd bekend dat de RAI genomineerd is voor de Green Award van de Exhibition News Awards. Dit soort publiciteit maakt het MVO-beleid in alle opzichten lonend, aldus Van der Meulen. MVO heeft in de RAI betrekking op verschillende zaken: zuiniger omgaan met water en energie, gescheiden afvalinzameling, maar ook de overlast voor de omgeving beperken. MVO betekent ook maatschappelijke betrokkenheid. Zowel medewerkers als leveranciers wordt gevraagd om mee te denken over oplossingen. Daarnaast werkt men samen met de Amsterdamse congreshotels aan MVO.

In februari 2009 werd het eerste deel van het Elicium in gebruik genomen, de nieuwe, energiezuinige en gezichtsbepalende voorkant van de RAI. Het Elicium is voorzien van energiezuinige geothermische waterpompen, uitgekiende isolatie en ledlampen. De RAI draait reeds volledig op groene stroom.

RAI Congressen, beurzen Milieuzorg Relatiebeheer Ethiek Amsterdam Rai Milieuaspecten (algemeen)
© copyright WIAR | Workplace Performance